Cum au ajuns două dintre cele mai mari religii ale lumii să recomande violenţa în numele lui Dumnezeu?
De ce atît de mulţi creştini şi musulmani au răspuns apelului la cruciadă şi la jihad şi ce anume a perpetuat ciclul violenţei religioase în Orientul Apropiat?
Capodopera Razboi si pace (1863-1869) zugraveste viata întregii societati ruse în perioada razboaielor napoleoniene; evenimentele istorice si interesele personale, caile de autodefinire a personalitatii si spontaneitatea vietii populare sunt prezentate drept componente echivalente ale existentei natural-istorice.
Unul dintre cele mai ample si mai complexe romane din literatura universala, Razboi si pace ... citeste mai departe
Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, îşi exprimă şi receptează cel mai bine iubirea într‑un limbaj propriu.
Oricât de mult ar fi iubiţi de părinţi, copiii nu ştiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca părinţii să descopere şi să înveţe principalul limbaj de iubire ... citeste mai departe
Terapia familiei: In aceasta carte, devenita clasica în domeniu, Virginia Satir prezinta pas cu pas si transpune într-o forma extrem de accesibila principiile care stau la baza modului în care ea abordeaza psihoterapia familiei.
Cartea nu ofera un manual ce trebuie memorat si urmat întocmai, ca si cum ar fi o ... citeste mai departe
Robert Monroe a fost un pionier în explorarea experientelor în afara corpului, iar "Calatorii in afara corpului", prima sa carte, a devenit indiscutabil clasica în domeniu.
Monroe a început sa cerceteze si sa faca experimente legate de formele extinse ale constiintei umane, pe care le traia el însusi.
Cu deja cunoscuta lui pasiune pentru cartografierea necunoscutului, Robert A. Monroe ne prezintă traseul explorat de el și de alții dincolo de limitele lumii fizice, în călătorii extracorporale organizate în condiții de laborator.
În cartea „Călătoria supremă”, a treia din trilogia călătoriilor în ... citeste mai departe
Cartea porneşte de la o întâmplare reală – în tinereţe, Kazantzakis deschisese, în tovărăşia unui aventurier, o mină de lignit în Pelopones.
Pentru tânărul narator intelectual, întâlnirea cu Zorbas, într-o dimineaţă ceţoasă, pe ţărmul Greciei continentale, se dovedeşte providenţială: călăuzit de noul său prieten, acesta descoperă atât frumuseţea aspră a unei ... citeste mai departe
Dizident este orice ființă umană în acele momente din viața sa în care părăsește temporar gloata și gândește singur.
Informațiile pe care David Icke ni le aduce la cunoștință reprezintă o demascare epocală atât a iluziei pe care o credem „reală” cât și a modului în care iluzia este generată și ... citeste mai departe
Istoria credintelor si ideilor religioase, volumul 2
De la Gautama Buddha pina la triumful crestinismului
Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii, punind in evidenta, dupa cum afirma autorul insusi, „unitatea fundamentala a fenomenelor religioase si, in acelasi ... citeste mai departe